skip to Main Content
Meer Energie In Uw Interieur Voor Weinig? 5 Tips Voor Voordelige Energie In Huis!

Meer energie in uw interieur voor weinig? 5 tips voor voordelige energie in huis!

Energie besparen in huis lijkt ingewikkeld, maar is gemakkelijker dan veel woningeigenaren denken. Er zijn diverse methoden om op een slimme en voordelige manier meer energie in huis te halen, terwijl het u minder kost. Naast de keuze voor een voordelige energieleverancier en diverse isolatiemaatregelen, zijn er nog diverse andere manieren om een energiek interieur te creëren, terwijl het u minder geld kost. Zo houdt u geld over voor een nieuw tv meubel. Gebruik onze tips en haal ook voordelig meer energie in huis!

Vergelijk energieleveranciers goed voordat u een contract afsluit

De prijzen die energieleveranciers rekenen voor de afname van elektriciteit, gas en ook tv en internet, kunnen in Nederland sterk uiteenlopen. Om die reden is het jaarlijks maken van een energievergelijking een aanrader. Vergelijk energie van diverse aanbieders via een onafhankelijke vergelijkingssite en scoor de voor u meest voordelige deal. Zo haalt u meer energie in huis voor weinig!

Isoleer meer, dan houdt u de energie in huis beter vast

Meer energie in huis halen én houden, kunt u doen door efficiënte isolatie maatregelen te nemen. Veel mensen kiezen ervoor om hun enkele glas te laten vervangen door dubbel glas of triple glas (HR+++). Triple glas heeft drie lagen glas, met daartussen een isolerende laag, en isoleert daardoor nog beter. Hierdoor houdt u meer energie in huis, terwijl de jaarlijkse gasrekening al snel 400 tot 600 euro lager uitvalt. U slaat dus twee vliegen in één klap, terwijl ook het milieu blij is met uw keuze. Naast het isoleren van de ramen door beter glas te plaatsen, is ook het aanbrengen van spouwmuurisolatie een rendabele investering die zich snel terugbetaalt. Ook deze aanpak levert honderden euro’s per jaar op. Reken daarbij dat er vaak overheidssubsidies beschikbaar zijn voor energievriendelijke maatregelen, en de conclusie is duidelijk: isoleren is meer dan rendabel en houdt veel extra én voordelige energie in huis!

Energiezuinige apparatuur en verlichting gebruiken

Het is al lang geen nieuwtje meer, maar wel een belangrijk aandachtspunt voor wie meer energie in huis wel hebben, maar minder wil verbruiken: koop zoveel mogelijk apparaten met een energielabel A, A+, A++ of nog hoger, en bespaar zo flink op uw energieverbruik. Met name apparaten als de koelkast, smart tv, laptops, stofzuigers en ovens verbruiken veel stroom. Een apparaat in een gunstige energieklasse kopen kan dit stroomverbruik aan banden leggen, zodat u meer energie krijgt voor minder. Vergeet hierbij evenmin om de verlichting aan een inspectie te onderwerpen. Heeft u eigenlijk wel (voldoende) led-lampen in huis? Door voor dit type verlichting te kiezen, kunt u zonder moeite 50 tot 70 procent besparen op de verlichtingskosten.

Ga zuinig om met de centrale verwarming en/of haard

Door goed te letten op de centrale verwarming, valt er veel extra energie in huis te houden. Zet bijvoorbeeld een uur voordat u gaat slapen, de kachel enkele graden lager. U merkt er niks van, maar spaart wel een hoop gas uit. Een andere belangrijke maatregel om meer energie in huis te houden, is het fenomeen slimme thermostaat. Hiermee stelt u de temperatuur standaard in en gaan de kosten voor het verwarmen van uw woning snel omlaag! Door alle bovenstaande tips te gebruiken houdt u extra geld over voor een nieuw tv meubel of de inrichting van je kamer!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken