skip to Main Content
Zo Kies Je De Beste Stapelaar Voor Je Bedrijf

Zo kies je de beste stapelaar voor je bedrijf

Een stapelaar is een belangrijke machine die wordt gebruikt voor intern transport voor veel bedrijven. Als je een nieuwe moet kopen, of op zoek bent naar je eerste stapelaar, is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten. Er zijn veel verschillende soorten stapelaars op de markt, en elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Dus, hoe kies je dan de beste stapelaar voor je bedrijf? In deze blog bespreken we daarom de verschillende soorten stapelaars en helpen we je beslissen welke de juiste voor jou en je bedrijf is!

Het maximale draaggewicht van een stapelaar

Het eerste grootste verschil tussen een stapelaar en een ander zit hem in het maximale draaggewicht. Vooral als je van plan bent pallets met een aanzienlijk gewicht te verplaatsen is het dus een goed idee om hier rekening mee te houden. De kans is anders groot dat de stapelaar kapot gaat tijdens het transporteren of heffen van de goederen. Vooral dat laatste kan erg gevaarlijk worden als je werkt in een bedrijf waar ook mensen rondlopen. Naast het maximale draaggewicht is ook de hefhoogte erg belangrijk. Meer daarover lees je hieronder.

De maximale hefhoogte van een stapelaar

Zoals al duidelijk wordt uit de naam is de maximale hefhoogte van een stapelaar hoe hoog de palets of goederen getild kunnen worden. Wat de ideale hefhoogte voor jou en je bedrijf is, hangt af van de maximale hoogte waarop je nog goederen wilt kunnen plaatsen. Voor het ene bedrijf zal dit minder hoog zijn als het volgende bedrijf. Ook als je later nog van plan bent uit te bouwen door bijvoorbeeld hogere stellingen te gebruiken is dit goed om rekening mee te houden als je een stapelaar wilt kopen. Zo hoef je later niet alsnog een stapelaar met een hogere maximale hefhoogte aan te schaffen.

Een elektrische of handmatige stapelaar kopen

Tenslotte is een ander belangrijk verschil tussen de ene en andere stapelaar de manier waarop deze bediend kan worden. Vooral als je eerder al een handmatige stapelaar gehad hebt, is het goed om te weten dat er ook elektrische stapelaars verkrijgbaar zijn. Met een handmatige stapelaar kun je pallets heffen door een pompbeweging te maken. Dit werkt ongeveer hetzelfde als bij een pompkar. Een elektrische stapelaar werkt op elektriciteit en moet daarom eens in de zoveel tijd opgeladen worden. Nu weet je alles over de verschillen tussen stapelaars en kan je zo de beste kiezen!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken