skip to Main Content
Kleine Dingen Die Je Woonkamer Sfeer Geven

Kleine dingen die je woonkamer sfeer geven

De woonkamer is dé ruimte waar je in alle rust moet kunnen ontspannen, en gezellig samen moet kunnen zitten met je huisgenoten en je visite. Logisch dus dat je deze plek een beetje sfeer en uitstraling wil geven. En nou speelt je grote meubilair zoals banken en tafels hier een sterke rol in, maar er zijn ook genoeg kleinere dingen die de sfeer van je leefruimte positief kunnen beïnvloeden.

In dit artikel gaan we kijken naar alle mogelijkheden die we hebben met de kleinere toevoegingen aan de woonkamer. Denk hierbij aan accessoires, maar ook kleine meubels. Laten we snel een kijkje nemen.

Planten

Je raadt het al: we beginnen met planten. Maar het is ook waar: planten maken de sfeer. En hierbij hebben we het niet enkel over bloemen op de vaas, maar ook over echte, mooie kamerplanten. Door ze in mooie potten te doen die passen bij de stijl van je woonkamer, kleur je de ruimte extra op. Heb je niet zulke groene vingers? Overweeg dan cactussen of vetplanten; die zijn een best stootje wel gewend.

Kussens en dekens

Wat ook voor sfeer zorgt, is warmte. En dit kan je je woonkamer letterlijk geven met knusse dekentjes en zachte kussens. Je kunt ze op je bank leggen, maar ook op zitkamer- en eetkamerstoelen, poefen of op kastjes. Leuk is om ze te veranderen aan de hand van het seizoen, zodat je altijd een nieuwe uitstraling hebt.

Wanddecoratie

Niemand houdt van een kale wand – en al helemaal niet als je graag een gezellige sfeer creëert. Wandklokken, schilderijen, foto’s, kaarten en wandplanken kunnen een groot verschil uitmaken in hoe je woonkamer oogt. Zolang je je versiering aan de muur aan laat sluiten bij de stijl in je kamer, zorg je voor heerlijke rustieke uitstraling. Let wel op, maak je muur niet te vol; je huiskamer moet immers rust blijven uitstralen.

Beelden, ornamenten en antiek

Kleine beeldjes of andere decoratieve accessoires zijn niet alleen sierlijk en mooi, maar geven toch meer persoonlijkheid aan je interieur. Door dit te kiezen aan de hand van wat jij mooi vindt, krijgt je leefruimte een eigen unieke uitstraling en kleur – niemand zal jouw woonkamer nog vergeten.

Bijzettafeltjes en opberg

Kleine bijzettafeltjes zijn onopvallende, maar veel bepalende toevoegingen van je interieur. Je kunt ze leeg laten, maar het is ook mogelijk er een leuke plant, fotolijst of karaf met glazen op te zetten. Dit geldt ook voor opbergruimtes zoals kistjes, hutkoffers of wijnkastjes en -rekken; misschien vallen ze niet op, zo weggeborgen in de hoek, maar het kleurt je ruimte meer op dan je denkt.

Kandelaars en kaarsen

Vooral in de koudere dagen, maar ook als je gewoon een gezellig avondje sfeerverlichting wil, zijn kaarsen een onmisbare accessoire in je woonkamer. Je hebt grotere, robuuste kaarsen in allerlei kleuren en groottes, maar er zijn ook ontelbaar veel soorten kandelaren, waxinelichthouders en zelfs geurkaarsen. Een andere manier om een lekkere geur te verspreiden, maar ook een mooie aankleding van je interieur te hebben, is door wierookhouders of flesjes met geurstokjes neer te zetten.

Schalen en dienbladen

Ze zijn er niet enkel voor praktisch gebruik, maar zorgen ook voor aanvulling van je sfeervolle decoraties: schalen en dienbladen. Het leuke aan deze accessoires is dat je er van alles in of op kan leggen: stenen, seizoensdecoratie, borrelglaasjes, kaarsen – noem het maar op. Al staat een mooie schaal met fruit of snoepjes natuurlijk óók heel mooi.

Hockers en poefen

Het is zitmeubilair waar vaak overheen wordt gekeken: hockers en poefen. Toch wordt het nut ervan onderschat. Deze meubels zijn namelijk niet alleen praktisch voor extra zitruimte, maar nemen ook nog eens weinig ruimte in. Daarnaast kan je ze perfect laten passen bij je grotere zitmeubilair. Bovendien kan je er ook je kussens of dekens op leggen en zijn sommige zelfs te gebruiken om dingen in op te bergen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
×Close search
Zoeken